• “Ik vecht tegen een stil staande muur”

  juni 10, 2016 | Blog
 • Omdat ik het niet mooier kan omschrijven dan hoe deze cliënt het zelf schrijft, deel ik graag een klein stukje uit zijn mail met jullie over het effect van voice dialogue.

  "Er komt steeds geen actie uit me."
  De context is dat hij zeer sterke overtuigingen heeft die hij lijkt te 'gebruiken' zo het hem uitkomt om maar vooral niet in beweging te zijn of te komen. Alleen, het bewustzijn groeit, dat niet hij, maar een deel van hem hier een grote rol in speelt. Hiermee is zijn probleem nog niet volledig opgelost, maar is wel de deur ernaartoe geopend!

  "Hij zegt dat hij denkt dat het verlangen vanuit mijn gevoelens vandaan komt, voor of tegen mijn familie, mijn gevoel dat ik gevangen zit in hun verwachtingen van mij. Maar hij zegt tevens dat anderen geen controle kunnen uitoefenen op mijn gedachten, dus niet zij, maar ikzelf die gevangenis heb gecreeëerd. Ik beschuldig andere mensen voor het leed dat ik draag. Dat is waarom er steeds geen actie uit me komt, maar niemand kan veranderen wat er in mijn hoofd afspeelt, dat moet ik zelf doen. Ik vecht tegen een stil staande muur, in plaats van te realiseren dat ikzelf de muur opbouw.

  Ik ben nog niet helemaal klaar met de gesprekken, ik moet nog een oplossing vinden, maar bewustzijn is een goed begin. Toen ik het bovenstaande begreep, voelde ik een intense opwelling van gerealiseerd verdriet, dus het moet wel waarheid zijn."

  #hoogbegaafd #muur #gevangenis #bewustzijn