• “Ik wil graag bewijzen dat ik goed genoeg ben.”

  september 14, 2021 | Blog
 • “Beste leidinggevende…

  Ik ben Astrid, één van je werknemers.
  Je kent me misschien niet heel goed, omdat ik graag op de achtergrond blijf. Maar ik werk hard.

  Daar wil ik het ook even met je over hebben….
  Ik werk hard.. maar de afgelopen tijd merk ik dat ik niet echt happy meer ben. Ik weet niet precies waar dat aan ligt.

  Misschien omdat ik altijd alles goed of liefst perfect wil doen. Dat kost tijd, maar die tijd heb ik niet. Ik ben ook nogal kritisch op mezelf. Ik zie heel goed wat er beter kan, maar er ligt teveel werk op mijn bord.

  Je ziet het misschien niet aan me, maar ik wil graag bewijzen dat ik goed genoeg ben. Ik zeg daarom ook vaak ja op nieuw werk, terwijl wat er al ligt best veel is. Ik krijg waardering voor mijn werk, waar ik blij mee ben, maar voel me niet zo tevreden als ik zou willen.

  Ik lig ‘s avonds in bed te piekeren. Over wat ik nog allemaal moet doen.
  Ik ga moe naar bed en sta meestal ook moe op. Dat verberg ik achter een glimlach. Ik werk echt graag hard, ik kan niet anders, maar het voelt naar dat ik ook de energie niet meer heb om mijn sociale leven aandacht te geven. Laat staan mijn zelfontwikkeling. Het voelt uit balans. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen….

  Ergens weet ik wel dat ik mijn hart vaker zou moeten luchten en ook dat ik om hulp zou moeten (mogen?) vragen.. maar ja, het werk.. het werk moet af..

  Ik ben ook bang dat als ik om hulp vraag jij misschien denkt dat ik niet de juiste ben voor dit werk…

  Ik hoorde via via over een coach. Maaike heet ze. Van Coffee and Coaching. Ze helpt gevoelige slimme mensen die worstelen met patronen in perfectionisme, zelfkritiek, aanpassingsgedrag.
  Dat is wat ik doe. Precies waar ik tegenaan loop bij mezelf. Misschien mag ik bij haar eens een intake doen? Kijken of het klikt en ze mij hiermee kan helpen?

  Ik hoop dat je begrijpt dat ik dit aan je schrijf om aan te geven dat ik hier graag werk. En dat ik hulp nodig heb.

  Met vriendelijke groet,
  Astrid”

  #hoogbegaafd #perfectionisme #zelfkritiek