• Zit je vast in een patroon van pleasen, aanpassen, perfectionisme, zelfkritiek, onzekerheid en uitstellen waar je graag doorheen wilt breken? 

  Wat kost een traject?

 • Een jaar lang coaching bied je alle ruimte én tijd om diepliggende patronen aan te pakken en te doorbreken.
  Word bewust bekwaam.

  Lees hier over het jaartraject

 • Coaching is tegenwoordig vrij normaal. In die zin: vroeger was er heel wat voor nodig om iemand naar een coach te krijgen, terwijl tegenwoordig mensen graag naar een coach gaan omdat gebleken is dat het zeer effectief is. 

  Ik coach gevoelige, slimme mensen (hoogbegaafden) die zelfbewust zijn, maar vastlopen in bepaalde patronen. Zoals pleasegedrag en aanpassen. Perfectionisme en zelfkrtiek. Zelftwijfel en onzekerheid.

  Herken je dit?
  - Jezelf wegcijferen of voegen naar wat de ander wilt
  - Alles moet altijd perfect, maar er komt daardoor weinig uit je handen
  - Zelfkritiek: op alles wat je doet commentaar krijgen van je innerlijke criticus
  - In de basis voel je je onzeker en is twijfel ongewild je beste vriend

  Verlang je naar
  - Rust in je hoofd
  - Een basis van zelfvertrouwen
  - Niet alles hoeft perfect, zolang je maar in beweging bent
  - Milder en zachter worden naar jezelf
  - Zelfregie

  "Coaching is heel persoonlijk. Je wilt geconfronteerd worden met jezelf zodat je jezelf beter leert kennen. Maar je hoopt stiekem ook op wat vriendelijkheid voor jezelf. Maaike weet deze twee te combineren. Een kijkje in de spiegel van de persoonlijkheid." - B - 2018
  (lees meer reviews)

  Richting burn-out?
  Loop je al langer vast, steven je op een burn-out af of zit je er al in? Lees hier meer.

  Meteen een gratis intake van 30 minuten boeken? Klik hier!

  Fases in coaching
  Het doorbreken van de patronen doe je volgens deze volgorde, wat tevens mijn basis is: ik help je door alle fases heen, zodat jij weer lekker in je vel zit en tot je recht komt. 

  Fase 1: bewust - onbekwaam --> coaching
  Fase 2: bewust - bekwaam --> coaching en accountability
  Fase 3: onbewust bekwaam 

  Frequentie
  Ik adviseer voor een traject meestal een frequentie van eens per twee - vier weken. Studenten kiezen soms ook voor een wekelijks gesprek van drie kwartier of een uur. Net hoe het uitkomt. Via mijn online agenda boek je eenvoudig je sessies zelf op tijden en dagen dat het jou uitkomt.

  Frequent afspreken biedt houvast voor het proces van je ontwikkeling en voldoende tijd om in dagelijkse situaties te oefenen met wat je geleerd hebt tijdens de sessie. 

  Aantal sessies
  In acht sessies (7 + 1 gratis) help ik je een heel eind op weg. Daarna kijken we of je zelf verder wil en kan, of dat je meer sessies nodig hebt. Zakelijk kiest men vaker voor een traject van 10 (+2).

  Investering in jezelf
  Regelmatig spreek ik nieuwe cliënten die vertellen dat ze mijn site al maanden geleden hadden gezien en bewaard.. En vervolgens nog even door gemodderd hebben ;-) Ik ben altijd blij dat ze uiteindelijk de stap durfden te zetten, niet iedereen vraagt even makkelijk om hulp. Dat deed ik vroeger namelijk ook niet. Een veelgehoorde opmerking is dat de scepticus wat moedeloos is geworden: "ik word waarschijnlijk toch niet begrepen" en ook "wat ik tot nu toe heb gedaan heeft me weinig opgeleverd."

  Juist dan nodig ik je uit voor een intake, omdat ik niet alleen goed ben in m'n werk én goed opgeleid, maar óók ervaringsdeskundig ben.

 • Hulp vragen is niet altijd makkelijk, maar de juiste hulp krijgen is zo mogelijk nog lastiger.
  Zo ben ik voorheen met veel moeite bij een psycholoog terecht gekomen, maar voelde ik me nooit écht begrepen.

  Totdat ik Maaike vond. Ik had direct een goed gevoel bij de manier waarop zij de coaching op haar site beschreef. Dat is belangrijk, want mijn intuïtie vertelde me er een grote kans was dat zij mij wel zou begrijpen. En dat bleek zo te zijn.

  Toen ik bij Maaike kwam, bevond ik me in een overgangsfase. Ik was net afgestudeerd en moest op zoek naar een eerste baan.
  Ik had al een hele tijd opgezien tegen dit moment omdat ik het doodeng vond om aan iets te beginnen wat ik nog nooit gedaan had en wat ik misschien niet meteen ‘zou kunnen’. Dit in combinatie met het feit dat je je moet bewijzen en dus aan verwachtingen van anderen moet voldoen, maakte dat ik het sollicitatieproces heel lastig vond.

  Wat bleek was dat bepaalde delen in mij, in de loop der jaren, heel erg de overhand hadden gekregen. Ik was erg kritisch op mezelf en mijn prestaties; alles moest perfect. Ik ben er met behulp van de coaching van Maaike achtergekomen dat deze delen zo sterk aanwezig waren om mij te beschermen. Beschermen tegen het idee dat ik niet goed genoeg was, iets wat ik vroeger als onbegrepen kind geïnternaliseerd had. Later kon ik zelf beredeneren dat ik wel goed genoeg was en er mocht zijn, maar wat als anderen dat anders zagen?

  De gesprekken met Maaike werkten zó verhelderend. Hoewel ik elke keer met een hoofd vol nieuwe inzichten wegging, merkte ik pas later dat er in mijn onderbewuste ook steeds iets was veranderd. Ik voel nu meer ruimte om andere delen in mij te laten spreken.
  Ik stel nog steeds hoge eisen aan mijn prestaties, maar ik ervaar er minder stress van en ben minder streng voor mezelf. Ik kan mezelf nu een leerproces gunnen en ik ben minder bang om fouten te maken.

  Maaike heeft me geleerd om, als het nodig is, met de delen in mij in gesprek te gaan en te vragen wat ze nodig hebben.
  Ik heb het traject als zeer prettig ervaren en raad Maaike’s coaching dan ook zeker aan. Ondanks dat er veel emotionele dingen naar boven kwamen, waren de sessies toch altijd op een bepaalde manier luchtig. Maaike heeft me vanaf het eerste moment op mijn gemak gesteld, waardoor het direct vertrouwd voelde. Daarvoor ben ik haar heel dankbaar. Mijn eerste intuïtie klopte en ik ben heel erg blij dat ik voor Maaike heb gekozen.

  Marcella

 • Coaching via werk

 • Coaching via je werk
  Vraag je via je werk een coachtraject aan, dan ontvang je van mij een offerte. We stellen dan eerst je leerdoelen op tijdens de intake, zodat je deze kunt afstemmen met je leidinggevende. Na akkoord offerte, wordt de factuur na de eerste sessie verstuurd.
  Er geldt een zakelijk tarief, anders dan de genoemde tarieven voor particulieren.

  Wil je (als) werkgever meer weten over mijn werkwijze? Lees mijn voorwaarden.

  Vaste coach-pool? Vraag het toch even na!
  Het kan zijn dat jouw organisatie werkt met een vaste coach-pool. Vaak blijkt dat het ook mogelijk is mij in te huren voor jouw traject. Wil je hier eerst met mij over sparren, plan dan een intake van 30 minuten met me in via mijn online agenda. Bij opmerkingen kun je aangeven of je persoonlijk langskomt of een online sessie wilt. Wil jouw leidinggevende eerst een gesprek, dan neem ik via jou contact met hem/haar op.

 • Ik heb o.a. medewerkers gecoached van organisaties zoals:
  - Heineken
  - NS
  - Novilo
  - Novib
  - Danone
  - MinSZW
  - Hortimax
  - Verebus Engineering
  - ROC Leiden 
  - de Finanseurs
  - Jonge Honden adviesbureau
  - Start Uitzendbureau
  - Scala College
  - Coolblue