• Burn-out?

  Slecht slapen
  Emotioneel
  Hoofd doet het niet
  Raar voelen

 • In een burn-out zitten of erop af stevenen is heel veelomvattend. Je voelt je naar, raar, niet jezelf, emotioneel, je hebt weinig grip op jezelf en probeert je hoofd als het ware boven water te houden: maar doorgaans doet dat hoofd het niet meer zo. Je bent wellicht al bij de huisarts geweest, of probeert daar juist weg te blijven.. In welke fase je ook zit, het zit niet lekker en je weet dat je 'iets' dient te doen. 

  Kick-start
  Inmiddels heb ik al heel wat hoogbegaafden weer een stuk op weg geholpen. Het proces kan, afhankelijk van de fase waarin je zit, moeizaam zijn, maar met (eindelijk) hulp en weten dat iemand zelf ook burn-out heeft gehad, kom je langzaam weer bij zinnen. Ik pretendeer niet te zeggen dat je in 8 sessies je burn-out te boven komt. Wel dat je weer een kick-start geeft aan jezelf: burn-out is bij uitstek hét moment om je leven en jezelf eens goed onder de loep te nemen. Wat ging of is er mis, wat wil ik anders. En vaak ligt er een thema onder: (het gebrek aan) grenzen. Die pakken we aan.

  Trajecten
  Ik heb geen standaard programma, iedereen die binnenkomt is anders en gaat anders met z'n burn-out om. We kijken naar hoe jij het doet en wat je nodig hebt om te herstellen én wat nodig is om in de toekomst niet weer in een volgende burn-out te belanden.
  Er zijn 2 trajecten waaruit je kunt kiezen. De tarieven vind je hier. Het gaat om 7+1=8 of 10+2=12 sessies.

  Herstel TIP
  Een tip voor iedereen die in een burn-out zit: ga wandelen. Sleur jezelf van de bank of uit bed. Hoe moeilijk ook, I know. Je brein is namelijk ook overbelast geraakt en die heeft het nodig om te resetten. Lopen brengt je brein ook tot rust op den duur. Probeer elke dag een half uur of langer op pad te gaan. Stel een bestemming vast, of juist helemaal niet. Ga gewoon wandelen. Zet de ene voor de andere voet. Je brein gaat er heel blij mee zijn en dit bevordert jouw herstel.

  En is het in je eentje saai of moeilijk om op te staan van de bank? Regel een wandelbuddy of meerdere. Maak een app groep aan met potentiële wandelaars, zodat er altijd wel iemand is die met je mee wil. Het is niet alleen het wandelen zelf wat goed is voor je lijf en je brein, maar het contact, het van je af praten, kan ook net zijn wat je nodig hebt.

  Wacht niet te lang
  Wacht niet te lang met hulp inschakelen. Het is zonde om door te jakkeren, omdat het de duur van je herstel niet ten goede komt. Ik heb destijds pas hulp ingeschakeld nadat een neef van me erop aandrong naar de huisarts te gaan. Had ie dat niet gedaan, dan was ik waarschijnlijk nog een tijdje langer blijven denken dat ik er er zelf bovenop moest komen. Het gevoel van falen loslaten in de eerste paar weken was al een proces op zichzelf.

  Maargoed, gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Voel goed bij jezelf of je niet al te ver en te lang over je grenzen heen bent. Ook als burn-out nog helemaal niet im frage is, kan het zijn dat je te weinig grenzen aangeeft en te weinig nee zegt. Ook dan is coaching heel fijn.

  Intake eenvoudig regelen
  Benieuwd of we een klik hebben? Boek meteen je intake in via mijn online agenda
  Zie je zo snel geen gaatje in de agenda, maar wil je vanwege je emotionele staat liefst vandaag al langskomen? Bel me even, dan kijk ik wat ik voor je kan doen: 06 42150722.