• Bepaal jij zélf de richting van je leven?

  Of heeft jouw kritische stem de touwtjes in handen.....

 • In 7 stappen milder naar jezelf en regie over je kritische stem

  Ik hoor zoveel mensen zeggen dat ze zichzelf tegenhouden en afremmen in wie ze zijn. Niet goed genoeg, ik kan het niet, ik durf niet.

  Zelfkritiek, de meesten van ons zijn er heel goed in. "Je had beter je best moeten doen." "Zit je nou weer op de bank niets te doen?" "Dit kan jij toch niet, stop er maar mee." "Zeg maar niets, want het is vast .........."
  En de vergelijkingen met anderen: "Zij kunnen dat al wel!" "Zij is beter dan ik ben."

  Herkenbaar die uitspraken?

  De kritische stem in ons heeft maar al te vaak de touwtjes in handen. Is maar al te vaak streng en hard, zit je op je kop. Die stem weet je keer op keer te vertellen wat er nog niet goed aan je is of wat je nog niet goed kunt. 

  Zo is ie geworden in de loop van de tijd. Door kritische ouders, leerkrachten, familie of vrienden om je heen ben je de stem gaan verinnerlijken, ook wel internaliseren genoemd. Ook door gebeurtenissen in je leven. Je denkt wellicht dat je gewoon 'zo bent'.

  Hij bedoelt het goed
  De kritische stem (ook wel de criticus genoemd) doet wat ie het beste kan: kritisch zijn. Maar een 'naar binnen geslagen' criticus kan je behoorlijk dwarszitten. Angst, frustratie, jezelf in de weg zitten. Niet vooruit komen. Alsof hij de baas is over jou, terwijl dat andersom zou moeten zijn.

  En dát..... kan dus écht anders. Ik leer je hoe je met deze stem in gesprek gaat, mooie vragen kunt stellen om te achterhalen waaróm hij doet wat ie doet.

  Je leert er op een andere manier en met een andere bril naar kijken.

  Hoe gaaf is het als je je kritische stem op een ándere manier leert kennen, zodat je zachter en milder kan zijn naar jezelf?!

  - Zachter en milder naar jezelf
  - Minder streng
  - Meer zelfvertrouwen en lef

 • Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf met regelmaat op de kop zit.

  Met veel nuchterheid, empathie en humor geeft Maaike haar workshop (Sluit vriendschap met je kritische stem) vorm. Ze is een expert op het gebied van Voice Dialogue en dat merk je. In een razendsnel tempo kreeg ik inzicht in de stemmen in mijn drukke, kritische hoofd. De oefeningen zorgen voor een andere kijk op de zaak wat inderdaad de beloofde mildheid geeft. Én meer rust in hoofd en lijf. Op deze manier kun je oude patronen vlot doorbreken.

  Loet

 • Want zeg eerlijk: ben jij blij met je kritische stem? Of ben je 'm liever kwijt dan rijk?

 • Waarom werken de 7 stappen zo goed?
  Omdat ik o.a. werk met Voice Dialogue: dat is dé methodiek om in gesprek te gaan met die innerlijke stemmen binnenin je.
  En het werkt, omdat je normaal gezien je innerlijke stemmen liefst negeert. Ik help je om die kritische stem op een andere manier aandacht te geven, er de tijd voor te nemen.

  Meer mildheid en zachtheid 
  Door de 7 stappen te doorlopen leer je de kritische stem beter kennen en de positieve intentie te achterhalen. Hierdoor wordt jullie relatie beter en kun je aan een ander soort relatie bouwen, zelfs vriendschap sluiten of je criticus als adviseur inzetten.

  De kritische stem zal milder en zachter worden, alleen al omdat hij gezien, gehoord en erkend wordt voor zijn positieve intentie.

  Meer zelfvertrouwen en lef
  Je durft straks dingen te doen in je werk, je relaties en je leven, waarbij de innerlijke kritische stem je niet meer constant tegenhoudt of dwars ligt. Vriendelijker, liever naar jezelf zijn geeft ook zelfvertrouwen en dat straal je ook uit naar buiten.

 • En stel je dan dit eens voor
  In deze online workshop maak je de aanzet voor de nieuwe relatie met je innerlijke kritische stem. Onderhoud je die relatie en maak je regelmatig even contact met elkaar, dan ontstaat er een vriendschap. Een kijkje in de toekomst: de kritische stem kan gaan doen waar hij goed in is, namelijk zien wat er mist of ontbreekt alleen dan niet BINNENIN jou, maar bijvoorbeeld in je werk of in je leven. De criticus kan helpen kijken naar wat jou ongelukkig maakt of juist gelukkiger zal maken en je gaan helpen dat te bereiken.

  Voel jij de negatieve kracht van je innerlijke kritische stem bijna dagelijks?
  Wil jij leren hoe je een eerste aanzet maakt om een relatie op te bouwen met deze innerlijke stem?
  Zachter en milder naar jezelf, minder streng en met meer zelfvertrouwen en lef?

 • Mijn persoonlijke verhaal
  Ik was zelf de grootste criticus EVER. Hij en ik, we waren een soort eenheid, ik heb me lang geïdentificeerd met deze stem. Deze stem was in mijn vroege jeugd helemaal niet zo aanwezig, ik groeide op in een gezin waar veel liefde en zorg voor elkaar was. Maar op mijn 14e brak mijn vader zijn rug tijdens een vakantie in Frankrijk. Ik was hierdoor compleet van slag en had een trauma te pakken, maar was me daar totaal nog niet bewust van.

  Vrienden en familie die daar ook waren kwamen op me af, vroegen mij hoe het met me ging en zeiden 'Oh, je zal wel met allemaal vragen zitten over je vader!" En het enige wat ik kon bedenken was: Vragen?? Welke vragen? Moet ik vragen hebben? Welke vragen dan? Je zou inderdaad wel vragen moeten hebben toch?! Ik was in één klap hyperbewust én hyperkritisch.

  In de greep van de kritische stem
  Paniek ontstond, de criticus had me te pakken. Ik had werkelijk geen idee hoe ik met deze situatie om moest gaan, maar mijn criticus vond dat ik dat wel moest weten. En daar sta je dan als 14 jarige. Sindsdien stond mijn kritische stem altijd vol aan. Omdat ik een stil en teruggetrokken meisje was (door o.a. die stem), heb ik lang gedacht dat ik geen greintje spontaniteit in me had. Ik was jaloers op mensen die gewoon uitspraken wat ze dachten. Voordat er bij mij iets mijn mond uitkwam had ik alles al eindeloos gewikt en gewogen, "Kan ik dit wel zeggen, is dat niet raar." "Als ik het zeg, hoe reageren ze daar dan op." "Zeg maar niets, want het is vast stom, dom, irritant, niet relevant, te ingewikkeld en te wollig."

  Lessons learned
  De les die ik leerde was die van erkenning. Erkenning voor hoe deze kritische stem destijds het beste met me voorhad. Dat hij als een malle hard aan het werk was voor mij: om een béétje gevoel van controle te hebben over mijn wereld die opeens op z'n kop stond.
  En ik leerde de les van de positieve intentie: mijn kritische stem wilde me beschermen en wilde dat ik controle hield.
  Door bewust deze stem in mij te erkennen en de positieve intentie te zien, kon ik vriendschap met 'm sluiten.

 • "Maar mijn kritische stem voelt ongekend sterk! Helpt zo'n workshop dan wel?"
  Ja, zelfs de grootste criticasters in mijn workshops ervaren dat de 7 stappen meer lucht, rust en mildlheid brengen.

  In de eerste plaats door te besluiten dát ze het anders willen.

  In de tweede plaats door te investeren in de workshop, door het toepassen van zelfreflectie en door te leren van elkaar. In elke workshop en training die ik geef zit ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen: naast de 7 stappen die je leert is dat minstens zo waardevol. Want één van de gedachtes die je kunt hebben is: "Ik ben vast de enige die hier zo'n last van heeft."

  No trics
  Ik leer je geen trucjes, maar stel de juiste vragen en geef oefeningen die jou zelfinzicht en zelfkennis brengen. Jouw innerlijke kritische stem wordt zeker weten milder en zachter. Praktisch, effectief en diepgaand. Voor een duurzame verandering.

 • In 4 sessies van 1,5 uur online via Zoom van 11 - 12.30 uur neem ik je mee
  door de 7 stappen
  dmv vragen en oefeningen en is er ook zeker ruimte om je vragen te stellen.

  Waarom 4 x een sessie in 4 weken?
  De workshop verspreiden over een aantal weken geeft jou de ruimte om er over na te denken,
  echt tijd en aandacht aan je innerlijke criticus te besteden.

  Dit proces samen met de andere deelnemers doen geeft ook,
  naast herkenning in de verhalen van anderen, aanmoediging, inzicht en plezier!

   

   

  DATA --------->

 • 4 sessies

  € 59,- incl. btw

  Online via Zoom

  Van 11 - 12.30 uur

  Data
  Vrijdag .....


  Wil je weten wanneer een volgendeworkshop op de planning staat? Mail me dan even!

 • "Ik was erg kritisch op mezelf en mijn prestaties; alles moest perfect. Ik ben er met behulp van de coaching van Maaike achtergekomen dat deze delen zo sterk aanwezig waren om mij te beschermen. Beschermen tegen het idee dat ik niet goed genoeg was, iets wat ik vroeger als onbegrepen kind geïnternaliseerd had. Later kon ik zelf beredeneren dat ik wel goed genoeg was en er mocht zijn, maar wat als anderen dat anders zagen? Ik stel nog steeds hoge eisen aan mijn prestaties, maar ik ervaar er minder stress van en ben minder streng voor mezelf. Ik kan mezelf nu een leerproces gunnen en ik ben minder bang om fouten te maken."

  Marcella

 • Maaike de Boer
  maaike@coffeeandcoaching.nl
  06 42150722

  In 2006 leerde ik voice dialogue kennen. In 2009 startte ik mijn eigen praktijk als voice dialogue coach.

  Ik werd verliefd op deze methodiek. Vóór die tijd was ik chronisch onzeker, had ik een laag zelfbeeld en een bijzonder sterke criticus en perfectionist in me. Faalangst, sociale angst en een totaal gebrek aan zelfvertrouwen.

  In gesprek gaan met mijn innerlijke stemmen (en ik had er véél) heeft mij zoveel rust en overzicht gebracht.
  En zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Doordat mijn zelfkritiek afnam nam mijn lef toe. Ik begon stappen buiten mijn comfortzone te zetten. Waar ik eerst in paniek schoot, kwam ik door samen te werken met de criticus in de 'learning' zone.

  Dat leer ik anderen sindsdien ook. Het blijft iets magisch als cliënten hun innerlijke stemmen ontdekken, wat ze doen en waarom ze dat doen. Je leert hoe ze functioneren, maar vooral ook hoe je daar zelf sturing aan kan geven. Zelfregie dus. 

  Jou leren je innerlijke stemmen écht een stem te geven: dat is wat ik het allerliefste doe.

 • Ik heb meegedaan aan de 'word vriendjes met je criticus workshop', omdat ik last had van stemmetjes die mij continue tegenhouden. Vooral de 'ja maar jij kan dat toch niet' en de 'doe nu maar niet zo gek' kwamen van mijn criticus en zorgden ervoor dat wanneer ik 3 stappen vooruit zette er weer 2 teruggeworpen wordt. Zo gaat het voor mij niet snel genoeg en krijg ik continue het idee dat ik stil sta.

  Ik wilde meedoen met de workshop om dit eens écht aandacht te geven en daar door de vaste tijdstippen ook echt voor te gaan zitten. Want ja, deze eigenwijs zegt nog wel eens dat ze bewust stil gaat staan, maar daar heeft ze eigenlijk geen tijd voor ;-).

  Ik vond het heel leuk om deze workshop te volgen met een paar andere criticasters om te zien dat ik niet de enige ben en ik vond het fijn om de teksten en de kijk van de andere deelnemers op hun criticus te horen. Zo werd ik ook geholpen in mijn proces.

  Wat ik nu anders doe is dat ik mijn criticus vaker herken, en dan aan hem vraag wat hij nodig heeft. Dan kan ik zelf nog altijd kiezen of hij dat krijgt, maar zo komt er wel rust in mijn hoofd.

  Ik zou deze workshop aan iedereen aanraden die last heeft van critische stemmetjes die je tegenhouden en die het ook lastig vinden om dat te delen. Want juist het delen zorgde er bij mij voor dat er dingen anders gingen. Dat vind mijn criticus niet altijd leuk, maar achteraf was hij toch blij een stem te hebben in het geheel.

  Maaike zorgt ervoor dat iedereen gehoord wordt en betrokken is bij de training en heel veel eigen ervaring inbrengt.

  Astrid

 • Wat gaan we doen!
  Een eerste bewuste kennismaking met je innerlijke criticus!

  Wát doet ie voor je en hóe doet ie het.
  Wat wil jouw innerlijke criticus bereiken of vermijden?

  Wat gaat er mis als je innerlijke criticus zou verdwijnen?
  Wat waardeer je van je innerlijke criticus?

  Gelukkig of niet ongelukkig: waar kies je voor? En: wat ga je doen?

  En ook:
  Elke dag van de sessie ontvang je:
  - een werkblad waar je je inzichten op kwijt kunt
  - een link naar de Zoomsessie

 • Voor wie!
  Je bent gevoelig
  Slim
  Denkt veel na
  Kritisch op jezelf
  Hebt de neiging tot aanpassen of pleasen
  Je vindt persoonlijke groei belangrijk
  Je doet aan zelfreflectie

 • Het volgen van de workshop online heeft ontzettend veel voordelen heb ik ervaren.
  1) Je hoeft je niet verplaatsen, want online, dus een tijdswinst
  2) Na de training kan je lekker blijven namijmeren, al een oefening doen, lekker met je delen een bakje thee nemen en een gesprek hebben met je delen, ... Kortom rust voelen om dat wat naar boven komt welkom te heten.
  3) De meerwaarde van de groep, horen/zien/voelen hoe anderen met dit thema omgaan gaf me (h)erkenning en moed. Ook merken dat soms deelnemers wel kunnen verwoorden wat er eigenlijk in mij omgaat, gaf me heel veel duidelijkheid voor mezelf.
  4) In groep en toch ontzettend persoonlijk, we werken samen, delen hoe we de oefeningen hebben ervaren en leren zo ook van elkaar. Toch blijft het heel persoonlijk en weet Maaike steeds de juiste snaar te raken om een stapje verder te komen.
  5) De appgroep, waar oefeningen, gedachten, emoties, struggels op gedeeld worden, houden je alert.

  Sinds de cursus merk ik bij mezelf meer rust en acceptatie. Ik voel nu meer vertrouwen dat ik de juiste richting uit ga. En dat gevoel, is een heel fijn gevoel.

  Zoë

 • Voel je aan dat je deze workshop nodig hebt?

  Denk je zelfs: had ik dit maar eerder ontdekt?

  Wil je eigenlijk al veel langer milder en zachter voor jezelf zijn?

  Tof, ik heb er nu al heel veel zin in om met jou én je innerlijke criticus aan de slag te gaan!


   💬 Hoe gaat dat met betalen?

  Via de link hieronder kun je meteen via Ideal je betaling van € 59,- (incl. btw) in orde maken. Je krijgt enkele minuten nadat je betaald hebt een mail met wat praktische details voor de workshop. (De factuur stuur ik je naderhand per mail toe.)