• De regie van je leven in handen nemen

 • Leer hoe je de innerlijke rem erafhaalt en volop word wie je écht bent!

  Smaakt het naar meer?

  Je had last van zelfkritiek, dat was ook waarom je meedeed aan de workshop 'Vriendjes worden met je innerlijke criticus'. En je hebt geproefd van voice dialogue als coachingsvorm, je hebt inzicht gekregen in de positieve intentie en de kwaliteiten van jouw innerlijke criticus. De andere bril die je hebt leren opzetten en de humor zorgden al voor een positief effect.

  Je merkt dat je nu al milder, zachter denkt over jezelf. Je echt met andere (mildere) ogen bent gaan leren kijken naar je criticus. Je merkt ook dat het je zelfvertrouwen en lef al een boost geeft en je wilt dit proces héél graag verder zetten. Je hebt door de 7 stappen in de training al gemerkt dat je in staat bent zo'n patroon in zelfkritiek om te buigen. Je ziet de verschillen tussen hoe je dag 1 begon en dag 5: het is dus echt mogelijk! Daarin ga ik je graag nóg wat verder helpen.

  En wil jij nu ook dit leren?

  - Zelfregie: zicht op je innerlijke bus
  - Rust in je hoofd, rust in je systeem
  - Een stevige basis van zelf(vertrouwen)
  - Gezonde grenzen naar buiten én naar binnen

  Pak-je-regie traject: 12 uur coaching. Je krijgt een tool for life in handen!

 • Want er zijn natúúrlijk nog veel meer stemmetjes die je tegenhouden
  Denk maar aan de onzekere, de perfectionist, de pleaser, de aanpasser, de (faal)angstige, de uitsteller, de drammer, de prestatiegerichte.... Hoe heerlijk is het als je ook zicht krijgt op deze stemmen in je, met ze leert samenwerken en je vrij kan voelen in wie je werkelijk bent en ook in wat je kunt!

  En hoe fijn is het als je echte innerlijke rust ervaart. Niet meer met elke nieuwe stap buiten je comfortzone een paniekaanval of klotsende oksels. Niet meer die stemmetjes die roepen: "Dit had je al moeten kunnen, je bent te laat, je moet het perfect doen."

  Hoe geweldig als je de grote en kleine beslissingen die je in je leven tegenkomt neemt op basis van wat echt bij je past!

  De veranderende rol van de criticus om je daarbij te helpen
  De criticus heeft vaak ook de rol om patronen in ons te 'beschermen'. En onderschat niet de rol van de scepticus en cynicus! Stel dat het ons niet lukt, stel dat we alsnog falen, stel dat het alsnog niet mogelijk blijkt te zijn!

  Maar doordat de criticus nu milder en zachter is zal hij bereid zijn om zich over twee belangrijke bezwaren heen te zetten en je te helpen je vrij te voelen om je ware zelf te zijn. De criticus wil jou immers gelukkig of niet ongelukkig zien.

  Bezwaar 1: We vinden het éigenlijk niet goed dat we die patronen hebben. Dat we bijvoorbeeld nog 'steeds' onzeker zijn over onszelf of té perfectionistisch, te prestatiegericht, te pleaserig of ons te veel aanpassen. Eigenlijk zouden we hier geen last van moeten hebben. Je zet het weg als "Iedereen heeft hier wel last van toch?". Het veralgemeniseren.

  Bezwaar 2: We vinden het belangrijk dat we 'het zelf moeten kunnen oplossen'. Of we vinden het gewoonweg niet heftig of erg genoeg en denken het weg, verstoppen het gevoel. We zijn nou eenmaal zo, het hoort bij ons, dat is toch ook wie we zijn? Het kleiner maken, wegmoffelen.

  Dit traject is echt iets voor jou als je door wilt pakken
  Voel jij dat het tijd is om ook de andere stemmen en de patronen in jezelf door een andere bril te gaan bekijken?
  Te breken met de eeuwige bezwaren en dat verlangen in je vol aan te zetten?
  Wil jij dit proces in jezelf echt AANgaan, verderzetten en de stress, de onzekerheid en het gevoel gevangen te zitten in die patronen achter je laten?

  Kijk je er al naar uit om je vrijer te voelen? Rust in je hoofd. In je lijf. Beslissingen nemen op wat goed voelt voor jou. Je echte of ware zelf zijn, waarvan je altijd al voelt dat dat in je zit?

  Voel je ook dat het samen zóveel sneller zal gaan dan alleen?

  Dan nodig ik je uit om deze week alvast je gratis regie-gesprek van een uur met me te boeken. Kijken we samen hoe dit pak-je-regie traject bij je past. Vertel ik je wat het traject is en kun jij al je vragen kwijt.

 • Het patroondenken
  "Ik zit er al jaren mee." "Het blijft maar terugkomen." "Al zoveel gedaan om het te veranderen, maar het werkt nooit écht voor de lange termijn."

  En dat is precies waar mijn coaching over gaat. Jou leren om die patronen (hardnekkig, chronisch, onwrikbaar) te doorbreken: JUIST voor de lange termijn. Voice dialogue is daar een prachtig middel voor, omdat je gaat kijken naar WIE in jou bij het patroon betrokken zijn. Wie wil het anders, WIE probeert de verandering te vermijden. Ik leer je zelfregie te pakken. Iets waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

  Sceptisch? Cynisch?
  Want gaat jou dat ooit lukken?! Anderen misschien, maar jou?
  Ook de scepticus en de cynicus zijn innerlijke delen in jou die positieve intenties voor je hebben: als deze sterk aanwezig zijn, zal het voor jou nóg waardevoller zijn om dit pak-je-regie traject in te stappen!

  Deskundigheid
  Ik ben al jaren coach. En trainer. En ik ben ook nog eens mens. Dat ten eerste. Er is weinig wat ik niet zelf al heb meegemaakt. Vooral de innerlijke processen die we allemaal in ons hebben, stemmetjes die ons blokkeren, tegenhouden, afremmen en willen behoeden voor verkeerde beslissingen. I've been there. Maar dat niet alleen. Ik ben hoog opgeleid. Door de besten in hun vak. Op het gebied van Voice Dialogue, maar ook NLP, oplossingsgericht coachen, provocatief coachen en energetisch/systemisch werken.
  Een stevige criticus, een onwrikbare scepticus, een verlammende cynicus: kom maar op, ik weet dat ze het goed bedoelen.

  Bij mij zit je goed
  Wie had ooit gedacht dat IK zo'n uitspraak zou doen. Mijn innerlijk 14 jarig meisje niet! Maar nu kan ik oprecht zeggen: bij mij zit je goed. Het is waar. Ik ben ervaringsdeskundig, ik ben goed opgeleid en ik ben een rete goede coach. Ik zie je, ik hoor je en ik waardeer je. En ik garandeer je: ik leer jou hoe jij je patronen doorbreekt en de regie pakt. 

  Het resultaat van wezenlijke keuzes
  Ik heb zo'n beetje alles wat ik aan geld, tijd en aandacht kón investeren ook daadwerkelijk in mezelf geïnvesteerd. Ik moest en zou het mezelf gunnen om het potentieel wat ik altijd ergens wel in me voelde er ook daadwerkelijk uit te laten komen.

  Lees mijn verhaal hieronder!

 • The best project you'll ever work on, is YOU!

 • Mijn investering
  10 jaar geleden, net gescheiden, woonde ik voor het eerst 'op mezelf'. Ik was van huis uit meteen gaan samenwonen toen ik 18 was. Voor mij geen enkel probleem, ik had niet het idee dat ik iets 'gemist' had of dat ik eerst op 'eigen benen' had moeten leren staan. Terwijl anderen zeiden: "Maaik, moet je niet eerst even op jezelf wonen?" Eh nee, dit voelde toen goed zo.

  Na de scheiding
  Wat ik ervaarde in mijn nieuwe huis was een gevoel van autonomie, zelfregie. Dat was vrij nieuw voor mij, hoewel ik achteraf gezien al langer bezig was met dit thema. De dingen doen op MIJN manier, op MIJN tempo. Zélf beslissen dat ik roze handdoeken wilde ;-)

  Mijn ex partner bleef in het huis wonen
  Hij kocht mij uit. En we hadden flink wat overwaarde, dus ik voelde me bizar rijk! Ik leefde echt even als een God in Frankrijk. Beleefde voor het eerst zoiets als een 'studententijd', gooide m'n haren los, werd vrijer, spontaner, gelukkiger.
  Met dat geld op de bank wilde ik wel iets zinnigs doen. En mijn zus had daar ook wel een idee over. "Maaik, koop een huis, dat is een perfecte investering voor de lange termijn." Herkenbaar, al die goed bedoelde adviezen van anderen?

  Nee, ik kies....
  Maar wat IK voelde was dit: nee, ik wil investeren in MEZELF. In opleidingen. In coaching. In zelfzorg. Alles wilde ik richten op zelfvertrouwen, zelfregie en... rust. Want hoewel het voor de buitenwereld leek alsof ik het allemaal wel prima voor elkaar had, in mijn binnenwereld was er nog geregeld onrust, chaos of zelfs paniek. Door trauma, maar ook pure onzekerheid, het gebrek aan vertrouwen, BERGEN faalangst. Mijn perfectionist en criticus waren toen nog behoorlijk actief!

  Dat besluit veranderde mijn leven
  Het besluit om volledig in te zetten op het voeden en ontwikkelen van mijn (zelf)vertrouwen is de beste ooit geweest. Zo'n uitspraak als: "Bij mij zit je goed." had ik toen noooooit durven denken, laat staan uitspreken.
  Vroeger stond ik onbedoeld, onbewust op de rem en durfde absoluut niet voluit. Nu zit IK aan het stuur. Van mijn innerlijke bus. En het mooie is dat door te investeren in m'n bus, ik er nog nauwelijks over na hoef te denken. "Kan ik het wel, durf ik het wel" is veranderd naar "Wil ik het en zo ja, wanneer gaan we het doen."

  (Foto 1: housewarming met vriendinnen | Foto 2: roze handdoeken, zelf autonoom uitgekozen ;-) | Foto 3: Eerste avond in het nieuwe huis: frietjes eten met mijn dochter :))

 • Kies voor een wezenlijke verandering in jezelf
  Deze investering, waar jij nu voor staat, is belangrijk. Het is écht kiezen voor iets wezenlijks, het is investeren in een tool for life. Het is kiezen voor jezelf, op een diep level. Het pak-de-regie traject is zeggen: ik gun mezelf om te worden en te doen wie ik ben.

  Op dieper level kiezen
  De delen in jou voelen wellicht al dat dit precies is wat ZIJ nodig hebben. Maar het kan zijn dat je meer informatie wilt, vragen of twijfels hebt. Dat je wilt weten hoe zo'n traject er voor jou uit gaat zien en of het wel echt bij je past. Ik wil je graag helpen kiezen. Van binnenuit. Ik stap zelf namelijk ook niet een traject in bij iemand, zónder eerst een gesprek te hebben gehad.

  Pak die kans
  De eerste stap is: we gaan erover in gesprek. Ik neem een uur de tijd voor je. En samen kijken we of dit traject bij je past.
  Voel je in dat gesprek een ja en wil je doorpakken, dan heb ik een mooie aanbieding voor je.

  Ja, ik wil een gesprek!

 • "Het gaat goed. Die sessie met jou heeft een mindblowing, magisch effect gehad. Mr. Freeze is inmiddels een aardige goedzak geworden, nu ik hem bijna dagelijks geruststel of even aan het woord laat. Hij heeft zelfs een glimlach, zag ik laatst. De flight en fight zijn niet echt voelbaar meer, ik heb nu vooral meer contact met mevrouw Slim, meisje Plezier en Godin Levenslust. Heerlijke persoonlijkheden zijn dat!

  Natuurlijk gaat het niet elke dag vanzelf, Faalangst en Uitstellen zijn er nog steeds en ze kunnen me ook nog echt wel een paar uur lang in hun greep houden. Maar er is geen dag voorbij gegaan waarop ik me niet besefte dat zij het waren. En dat is al zo’n wezenlijk, diepgaand verschil. It fills me with gratitude."

  Karin

 • "Ik zag door de bomen het bos niet meer. Chaos in mijn hoofd; ik stond òf uit òf aan. Hoe heerlijk zijn dan de vragen die Maaike stelt!

  Ze geven me, zoals altijd als ik met haar babbel, zicht op één of ander onbewust knelpunt, waar ik vervolgens wat mee kan doen. Maaike zorgde ervoor dat ik aan het einde van de sessie mijn blik gedraaid had van chaos naar helderheid. Live of online, met Maaike kom ik altijd verder!"

  Anke

 • "Waar ik het meest van heb geleerd, is in gesprek gaan met mijn "ikken". Ik had geen idee dat ik er zoveel had en dat ze zo'n grote rol in mijn leven speelden. Maar wat waren ze blij dat ik ze eindelijk erkende 😉!

  Het begeleiden van die gesprekken doet Maaike heel prettig. Ze stelt open vragen, laat je nadenken en zet aan tot een diepere verkenning. Maaike stelt de juiste vragen, neemt je serieus en geeft af en toe een zetje. Ze luistert en vat goed samen, geeft goed weer wat je zegt, maar juist ook: wat je níet zegt.

  Met humor en wat provocatie maakt ze dingen op een prettige manier luchtig. Na elke sessie ging ik weer even wat lichter weg. Maaike heeft me weer "aan" weten te zetten; ik doe weer mee in mijn eigen leven!”

  Jente

 • Wat gaan we doen!
  In de eerste sessie maken we een overzicht van je leerdoelen.
  Alles waar je op dat moment tegen aan loopt schrijven we op. Dingen die je graag minder wilt, maar ook die je meer wilt.

  Minder: denk aan perfectionisme, pleasen, aanpassen, uitstelgedrag, onzekerheid.
  Meer: denk aan zelfvertrouwen, lef, moed, energie, optimisme, zelfzorg, daadkracht en mildheid

  Elke sessie evaluatie en doorpakken
  Aan het begin van elke sessie blikken we even terug op de afgelopen periode: hoe en wat is er in beweging gekomen? Welke leerdoelen gaan lekker, welke minder lekker. Wat is er aan de hand, wat is er nodig en wat wll je die sessie aanpakken. Hoe is het met je innerlijke bus..
  De leerdoelenlijst die we in de eerste sessie hebben opgesteld vormt de rode draad van jouw traject.

  Mindmaps
  Ik maak altijd schitterende mindmaps :) Tijdens de sessie schrijf ik dingen op, maak tekeningen van de onderwerpen die we bespreken, noteer ik uitspraken die jij en de delen doen. Deze scan ik in na de sessie en ontvang je doorgaans dezelfde dag nog in je mailbox. Handig als naslagwerk.

  In de sessies zelf
  Elk traject is maatwerk. Daarom ga ik ook eerst met je in gesprek. Want geen enkel mens heeft dezelfde delen in zijn innerlijke bus. En die delen vinden de vorm waarin ook niet allemaal op dezelfde manier prettig. Dat zoeken we samen uit. Wat werkt voor jou. Erover praten? Juist meer in de ervaring zitten. Of misschien de metaforen en het visualiseren. 

  Basiselementen in het pak-je-regie traject
  - zelfregie
  - keuzevrijheid
  - gezonde grenzen
  - basis (zelf) vertrouwen