• Herken je dit?

  "Ik zet altijd de ander op de eerste plaats."

  "Ik voel me schuldig als ik nee zeg."

  "Ik wring me in allerlei bochten om er onderuit te komen."

  "Ik bedenk smoesjes om niet te gaan, maar dat voelt ook niet goed."

  "Ik ben bang dat ik egoïstisch ben als ik doe wat IK wil."

  "Ik denk vaak: wat zullen anderen van mij vinden."

  "Ik weet niet hoe ik op moet komen voor mezelf, zonder de ander teleur te stellen."

  "Ik vind mezelf minder belangrijk dan anderen."

  "Ik wil anderen niet het gevoel geven dat zij niet of minder belangrijk zijn."

  Hoe zou het voor je zijn als je zelfvertrouwen groeit? Je assertiever wordt, zonder egoïstisch te zijn of je schuldig te voelen? Als je het gevoel hebt dat jij óók belangrijk bent en op een positieve manier voor jezelf opkomt. Dat je je niet meer zo druk maakt om wat anderen vinden, maar veel meer bezig kunt zijn met wat jij leuk vindt, wat bij jóu past. Dat je weet wat je wilt en ook wat je juist níet wilt. Keuzes kunt maken die goed zijn voor jou én je daar goed bij voelen, zonder de ander het gevoel te geven dat zij minder belangrijk zijn. Hoe zou het zijn als je durft te kiezen voor jezelf? En hoe zou het zijn als ik je help dat lef in jezelf echt naar boven te halen?

  Dat is mogelijk als je de training instapt. Eventueel aangevuld met het mini coachtraject. Je krijgt vooraf een online intake van 20 minuten. Om elkaar vast te leren kennen en je eventuele vragen te stellen. In de training op 21 juni gaan we aan de slag: het is een intensieve training. Goed voor jezelf zorgen, aangeven wat je nodig hebt of waar jij behoefte aan hebt hoort er die dag helemaal bij. 
  Na de training plannen we, indien je hiervoor kiest, een mini traject van 2 coachsessies van een uur. Zodat je stappen kunt blijven zetten in wat je tijdens de training aan inzichten hebt gekregen.

  Aan het einde van dit traject ga jij naar huis met:
  - het kennen van je eigen normen en waarden, waardoor je makkelijker je grenzen kent en stelt
  Zodat je steeds meer de behoeftes van jezelf serieus neemt. Deze behoeftes ook kan voelen en daardoor ook je grenzen aan kan geven.  

  - het kennen en voelen van je grenzen, waardoor je je makkelijker uitspreekt naar anderen
  Zodat je veel minder ruis en gedoe in je leven hebt. Want dat is vermoeiend en je zit daardoor veel in je hoofd. 

  - weten en voelen wat bij je past en wat en wie niet bij je passen
  Doordat je het contact met je eigen gevoel weer beet hebt en je je daardoor blijer én eerlijker voelt. Zelf kiest wat en wie je om je heen wilt. 

  - meer zelfvertrouwen en makkelijker voor jezelf opkomen
  Daardoor is het eerst jij, daarna de ander en niet meer vanzelfsprekend andersom. Jij bent net zo belangrijk. 

 • Ja, ik schrijf me in voor de training!

  Zodra ik me ingeschreven heb ontvang ik een link om de online intake van 20 minuten in te boeken.

  Inschrijven

 • Ik geniet sowieso van jouw manier van trainen. Open, ruimte voor de ander, ruimte voor wat er is en aan bod komt.

  Daarnaast zijn er weer dingen voorbij gekomen, waarvan ik het bestaan niet eens wist. Doelen die om een hoekje, of eigenlijk achter een muurtje, liggen. M'n pleaser die écht het beste met me voor heeft. Jouw begeleiding maakt dat mensen zich openstellen, dat ik mezelf durf te zijn. Ongeacht wat anderen denken, de pleaser in mij voelt zich gezien en hoeft even niks. Superfijn!!!

  Jente

 • In dit traject hebben we voorafgaand aan de training een online intake van 20 minuten om kennis te maken. Je ontvangt een link naar mijn online agenda, zodra je je ingeschreven hebt. 

  De trainingsdag vindt plaats op vrijdag 21 juni a.s. in De Graanmaalderij te Gouderak. Een mooie, sfeervolle locatie die op een positieve manier bijdraagt aan de inhoud van deze training. 

  Na de training krijg je, als je hiervoor kiest, een mini coach traject van 2 uur persoonlijke coaching. De training zal namelijk doorwerken in je dagelijkse doen en laten, waardoor het prettig is je (hulp)vragen en ervaringen erna in persoonlijke coaching verder uit te diepen.

  De training los is € 139,- (ex.btw).

  Wil je de training én het mini coachtraject?
  Dan ontvang je:
  - online intake van 20 minuten
  - dag training van 9.30 - 16.30 uur (twv. 139,-)
  - 2 uur persoonlijke coaching (twv. € 198,-)

  Jouw investering met speciale korting voor dit traject is € 265,- (ex.btw).

  Vroegboekkorting
  Boek je je training en mini coach traject vóór 15 mei? dan ontvang je € 30,- korting en betaal je € 235,-!

 • Praktische details:

  Vrijdag 21 juni 2019

  Locatie:           De Graanmaalderij, Middelblok 2, Gouderak
                               Gratis parkeren!
  Groep:             maximaal 8-10 deelnemers
  Tijd:                   9.30 - 16.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
  Investering:  Training los is € 139,- ex.btw
                               Training incl. coaching is € 265,- ex.btw

 • De locatie!

 • De Graanmaalderij in Gouderak is makkelijk bereikbaar op tien minuten rijden van de afslag Moordrecht (A20 en A12) en heeft 12 gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. De Graanmaalderij is ook bereikbaar per openbaar vervoer: Bus 196 van Gouda CS richting Rotterdam Alexander stopt elk uur in Gouderak.

 • Een paar jaar terug kwam ik met Maaike in contact en heb toen een aantal sessies bij Maaike gedaan. Als ik terugkijk naar waar ik toen stond en waar ik nu sta dan is het echt een hele verandering.

  Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg interessant en ik ben daar al heel wat jaren mee bezig. Op het moment dat je ergens mee aan de slag gaat en je hebt het voor je gevoel bereikt is er vast wel weer wat nieuws. Soms zie je het gelijk, soms duurt het even. Dit was in mijn geval ook zo, er gingen wat maanden overheen, maar kreeg toch weer het gevoel dat ik met iets zat. Ik wist niet zo goed wát precies tot ik de training Training Verminder je pleasegedrag voorbij zag komen. De uitgebreide beschrijving die daar bij stond vond ik erg prettig. Ik zie mezelf niet echt als een pleaser, maar ik steek wel vaak veel tijd in anderen ten koste van mezelf en daar kom ik dan vaak te laat achter.

  In mijn hoofd gaat het maar door, zó veel ideeën en ik moet dit nog doen en dat nog doen. Ik ga maar door, raak gestrest, reageer kortaf, trek me terug en hetgeen wat ik zelf graag wil daar kom ik niet aan toe. Van het een komt dus het ander. Op dat moment val ik meestal in een patroon waar ik liever op de bank ga zitten, ook niet meer lekker kook, maar makkelijke dingen eet en een wijntje wil om even lekker te ontspannen.

  Dat patroon, dat wil ik niet, ik wil dit zelf beslissen en dat moet niet automatisch gaan. Dus toen ik die training zag dacht ik hé, dat is een mooi moment om weer eens wat aan jezelf te gaan doen.

  Tijdens de training heb ik inzicht gekregen waarom dit nu gebeurd, hoe mijn patroon in elkaar zit. Doordat ik dit nu zie is het voor mij makkelijker te accepteren en heb ik nu ook het gevoel niet meer heel sterk van, ik moet dit nog doen en dat nog doen. Ik kan nu zelf bepalen in welk tempo en daardoor doe ik bepaalde dingen nu dus wel, ik pak het op. Dingen die ik eerst heel lang zou laten liggen. Het is een soort kettingreactie, want daardoor heb ik ook meer tijd en bewuste aandacht voor de dingen die IK wil/ en soms moet oppakken en vallen deze minder zwaar, volgens mij ga ik sommige dingen zelfs leuk vinden.

  Maaike dank je wel voor deze dag.

  Pris

 • Ik kan de training aan iedereen aanbevelen die bewuster wil leren omgaan met zijn of haar grenzen. De training is zeer mooi opgebouwd met een duidelijke structuur aan theorie, aangevuld met praktische oefeningen.

  De verrassend leuke oefeningen geven je zoveel inzichten over jezelf en geven je eveneens de kennis hoe je in staat bent jouw grenzen beter te stellen. Je staat achteraf versteld van de impact. Gedurende de training wordt er genoeg tijd voorzien voor zelfreflectie. Het tempo is net goed. Maaike heeft gedurende deze training zowel aandacht voor de groep als voor het individu, wat heel vertrouwd en veilig aanvoelt. Naar het einde toe was ik heel wat verrassende inzichten over mezelf rijker. Een boeiende en leerrijke ervaring!

  Sara

 • Ik heb dit ervaren als een zeer krachtige training die ook nadien nog lang doorwerkt en niet te stoppen is. Het geeft je een aanzet in de goeie richting en brengt veel in beweging.

  Er was een aangename en veilige sfeer met voldoende ruimte voor vragen en verduidelijking.

  Kort gezegd een aanrader! Als je klaar bent om je leven zelf meer in handen te nemen kan Maaike je daar zeker goed bij begeleiden!

  Kristel

 • Veelgestelde vragen

  Kan ik eventueel in termijnen betalen?
  Ja, dat kan in maximaal 3 termijnen. Schrijf bij opmerkingen dat je in termijnen wilt betalen, dan bevestig ik de gemaakte afspraken na onze online intake. 

  Is er een lunch inbegrepen?
  Ja, voor lunch wordt gezorgd. Zijn er allergieën waar rekening mee gehouden moet worden? Schrijf bij opmerkingen wat dit is, of vertel het me tijdens de online intake. Verder zorg ik voor wat lekkers bij de koffie en thee. Wil je iets gezonds? Neem gerust wat fruit of groente mee.

  Kun je gratis parkeren bij de locatie?
  Ja, er zijn 12 plekken voor onze groep beschikbaar naast het gebouw.

  Ik vind het spannend om met dit thema aan de slag te gaan. Ga je daar zorgvuldig mee om?
  Ja, met zorg en respect ga ik hiermee om. Ik ben ervaringsdeskundig op dit thema, en weet hoe spannend dit kan zijn. Mijn ervaring is ook dat de andere deelnemers het soms net zo spannend vinden als jij. Ik zorg voor een veilige sfeer in de groep en check regelmatig hoe het met iedereen is gedurende de dag.

  Kan ik eerst een intake doen, vóór ik besluit me voor de training in te schrijven?
  Je krijgt sowieso na je inschrijving eerst een online intake met mij, zodat we elkaar alvast een beetje leren kennen vóórdat de training begint. Dan heb je een look & feel, weet je ook welk doel je in de training wil uitwerken. Op basis van de intake kun jij alsnog je besluit nemen.