• 15 maart speciaal voor pleasers!

  Training Verminder je pleasegedrag

  DOEN maakt gelukkiger!
  Lees wel eerst even de voordelen van uitstellen. Weet waar je aan begint ;-)!

  Ben je niet zo'n lezer? Verderop vind je een video over de training!

 • 15 maart 2019: speciaal voor pleasers!

  Als pleaser of aanpasser ben je waarschijnlijk veel voor/met anderen bezig. Je bent iemand die zich praktisch inzet en veel voor anderen doet, of je bent in je hoofd veel met anderen bezig en voelt met iedereen mee.

  Maar jij? Waar ben jij in dit verhaal? 
  Zijn dit herkenbare uitspraken voor jou?

  “Ik zet altijd de ander op de eerste plaats.”
  “Ik kan moeilijk of geen nee zeggen tegen anderen.”
  “Ik ben niet belangrijk/interessant/leuk genoeg.”
  “Ik heb het gevoel dat ik mezelf niet echt kan zijn.”
  “Ik ben erg gevoelig en bang voor oordelen van anderen.”
  “Ik zeg niet wat ik denk. Dat durf ik niet.”
  “Ik praat liever over de ander, dan over mezelf.”
  "Ik los liever problemen van anderen op, dan die van mezelf."
  “Ik verlies mezelf in de ander. Na een tijdje weet ik niet meer wie ik zelf ben. In vriendschappen, maar helemaal in relaties.”

  Echt met jezelf bezig zijn is dan al een uitdaging op zich. Een hele dag training waar je alles om jou mag laten draaien is een mooi cadeau.
  Waar je ook nog eens met het pleasegedrag aan de slag gaat met het doel deze te verminderen. Zodat je meer tijd voor JOU hebt. Meer ruimte in je hoofd overhoudt om aan andere dingen te denken die JIJ leuk vindt. Meer energie om je EIGEN bucketlist eens op te gaan schrijven én uit te gaan voeren. Inzicht krijgen in JOUW behoeftes en verlangens. 

  Deze training op vrijdag 15 maart is speciaal voor pleasers en aanpassers die:

  - meer tijd en energie besteden aan anderen dan aan zichzelf
  - nadenken over de behoeftes en verwachtingen van anderen
  - zichzelf wegcijferen omwille van de ander
  - zich schuldig voelen of zelfs schamen als ze iets voor zichzelf doen
  - het gevoel hebben niet belangrijk te zijn

  Noem jij jezelf een pleaser of aanpasser?

  Wil jij meer tijd en energie besteden aan jezelf, jezelf belangrijk vinden en je eigen behoeftes en verlangens aandacht geven?
  Wil jij meer rust in je hoofd?
  Wil jij meer doen wat bij JOU past?

  Meld je aan voor de training! Inschrijven kan hier!

  Liever eerst kennismaken en ontdekken of het wat voor je is?
  In een online sessie van 20 minuten met mij doorspreken of de training wat voor je is? 
  Je online sessie boek je hier!

 • De training "Van uitstellen naar doen" werkte voor mij heel goed. De sfeer in de groep was fijn en Maaike weet als geen ander het gevoel te creĆ«ren dat alles kan en mag en dat motiveert! Het is inspirerend om met anderen mee te denken met hun doelen en ook de overeenkomsten te zien tussen de wegen die we bewandelen richting ons doel. De training heeft het bewustzijn van wat ik wil met m'n doel en hoe dusdanig doen groeien dat het behalen ervan onontkoombaar is geworden en heel vanzelfsprekend voelt. "Hoe kan het anders?" Ik geef binnenkort een concert, samen met mijn muziekvriendin. En dat was het doel. We gaan onze passie delen en dit is het verdere begin van meer muziek en meer optredens die komen gaan. DOEN dus!

  Lien, deelnemer training 18 maart 2017

 • Het waarom van deze training
  We stellen allemaal wel eens wat uit. Sommigen meer dan anderen, ok, big deal. Maar dromen en persoonlijke doelen uitstellen: dat vind ik wel een big deal. Ik ben zelf van ver gekomen om mijn droom te realiseren: inmiddels heb ik een volle coachpraktijk (want daar ligt mijn passie) en ik geef nu regelmatig trainingen én ben NLP trainer (daar ligt óók mijn passie :)!). Dat heb ik natuurlijk niet van de één op de andere dag bereikt. Ik heb geknokt. Ik heb opgegeven. Ik zette door en ik was het volgende moment weer aan het uitstellen. Maar ik had iets voor ogen. Ik maakte een innerlijk besluit: Ik ga dat doel bereiken, hoe lang het ook duurt. Die vastbeslotenheid kende ik van mezelf niet. Nu is het één van mijn belangrijkste eigenschappen. En geloof me: ik stel nog steeds wel eens dingen uit ;-) 

  Ik weet dus uit eigen ervaring hoe onbewuste processen ons kunnen tegenhouden onze dromen en doelen te bereiken en ik ben veel te weten gekomen over verlangen, pijn, valkuilen en motivatie. Dit heb ik samengebracht in een training die opgebouwd is uit stukjes theorie, stukjes doen en stukjes ervaren. Die combinatie maakt dat de training vooral ook op de langere termijn effectief is. 

  Heb je hier bijvoorbeeld wel eens last van?
  - vind je het moeilijk om ergens aan te beginnen?
  - raak je vaak afgeleid van je doel (als je al een doel hebt)?
  - je hebt moeite om je focus te houden op de lange ipv korte termijn?
  - raak je na elke stap je motivatie weer kwijt?
  - vind je het lastig om minder perfect en kritisch te zijn?
  - loop je steeds vast in het denken aan wat allemaal niet zal lukken, wat je nog niet kan?
  - je durft niet of je dénkt dat je het niet durft?

  Als je je herkent in een aantal van deze vragen, dan is deze training speciaal voor jou: Van uitstellen naar DOEN!

  Check: belangrijke vraag!
  Wil je wel echt van het uitstelpatroon af? Echt iets gaan doen met je droom of je doelen, omdat je voelt dat het eeuwig zonde zou zijn als je jezelf niet minstens een poging gunt? Ben je klaar met het piepen, kronkelen, onderduiken, vastzitten in 'ik kan het niet', 'het lukt me niet'.
  Ik beloof geen gouden bergen. Je gaat niet naar huis met een opgelost uitstelprobleem. Wat ik je wel beloof is dat je na de training nooit meer uitstelt zoals je dat voorheen wel deed. Het patroon wordt doorbroken, omdat in de training veel aandacht is voor de onderbewuste processen die zorgen voor het patroon in uitstellen. 

  Maar: er is veel voordeel van uitstellen!
  Er zitten namelijk altijd wel (verborgen) voordelen aan het uitstellen:
  Denk maar aan je comfortzone, daar hoef je dan niet uit...
  Denk maar aan lekker lui zijn, je hoeft niets te doen als je blijft uitstellen...
  Denk maar aan korte termijn fun, de toekomst komt wel een keer... 
  Denk maar aan dat rotgevoel als je denkt dat je iets niet kunt.. dat hoef je dan lekker niet te voelen..

  Dubbelcheck:
  Of denk je zeker te weten dat jouw leven leuker, misschien zelfs makkelijker en moeitelozer wordt zónder al dat uitstellen? Dat je gelukkiger zou kunnen worden als je wél met je droom of persoonlijke doelen aan de slag zou gaan...
  En dat het wel echt fijn zou zijn als je hoofd wat leger is, wat minder bezig met wat allemaal nog moet, en je meer plezier krijgt in je werk, je relatie, met je droom of persoonlijke doelen..

  Dan ben je van harte welkom in deze training Van uitstellen naar DOEN! Lees verder voor wat je op deze dag kunt verwachten.

 • Wil je weten of de training wat voor je is?

  Boek je gratis online sessie!

 • "Het is niet makkelijk om in te zien dat alle obstakels, die je al die tijd in de weg zaten, vooral in je eigen hoofd zaten. En het is ook niet makkelijk om hardop te zeggen dat je droom het waard is om na te streven. Het was confronterend, emotioneel, maar vooral inspirerend. Het heeft mij geholpen om werk te gaan doen waar ik van houd, het heeft me de moed gegeven om mijn vaste baan vaarwel te zeggen en het heeft me heel veel nieuwe wegen getoond."

  Wim, deelnemer training 5 september 2015

 • Wat gaan we op de dag doen?
  - Je doel positief formuleren: voor de training krijg je een korte intake van 20 minuten, zodat je helder hebt waar je mee aan de slag wilt gaan. 

  - Je valkuilen onderzoeken: waar loop jij doorgaans tegenaan? Uitstelgedrag, faalangst? Noem het maar op, we nemen het allemaal mee op weg naar je doel. 

  - Je motivatie onderzoeken: hoe motiveer jij jezelf het best? Of juist niet? Wat werkt wel en wat werkt voor jou juist niet!

  - Je hulpbronnen onderzoeken: wat heb je al in huis om je doel te bereiken? Wat heb je nog nodig?!

 • "Confronterend, omdat ik erachter kwam dat mijn prioriteit helemaal niet lag bij mijn doel! Ik stelde het leren voor mijn eindexamen steeds uit, omdat ik onbewust bang was voor wat er na komt: de universiteit... Terwijl daarachter mijn droom ligt: van betekenis zijn voor kinderen. Mijn uitdaging is nu de lange termijn voor ogen te houden."

  Sandrine, deelnemer training 18 maart '17

 • Wat de training jou oplevert:

  Jij weet na de training welke processen in jou je tegenhielden
  Jij weet na de training hoe je deze processen kunt keren
  Jij weet na de training hoe je jezelf kunt motiveren om te blijven DOEN!
  Jij hebt na de training meer zelfkennis én inspiratie om je doel te bereiken én

  Jij kan het doelenmodel hierna voor elk ander doel toepassen!

  "Maaike, het feit dat jij spreekt uit ervaring is voor mij een grote meerwaarde. Het schept verbondenheid, waardoor ik met een open blik naar mijzelf kan kijken. Bedankt daarvoor!"
  Saskia - training 18 maart 2017

  Lees hier het blog: een kijkje bij de training Van uitstellen naar DOEN!

  Zin gekregen? Vrijdag 15 maart 2019 is er weer een training. 

  Ik neem contact met je op voor een persoonlijke intake van 20 minuten via Skype/FaceTime of Zoom of bij mij in de praktijk, zodat je mij alvast leert kennen en ik jou. Mocht je moeite hebben je doel te formuleren, dan help ik je daar graag bij. 

 • ____________________
  Praktische details:
   

  Data: 
  vrijdag 15 maart 2019

  Tijd: 9.30 - 16.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur!)
  Prijs: € 99,50 excl. btw (excl. lunch)
  Locatie: 7e Hemel, Laan van Meerdervoort 190, Den Haag
  Intake: 20 minuten (online of offline)   
             Je online sessie boeken kan hier!

 • De training 'van uitstellen naar doen' is een fijne training waarbij iedereen heel concreet aan de slag gaat met zijn eigen doel. Na een deel theorie, dat inzicht geeft in de verschillende processen en het waarom van het uitstellen, werk je zelf jouw doel uit. Maaike begeleidt en ondersteunt op een positief kritische manier manier. Liefdevol en zonder oordeel stimuleert en confronteert ze, zodat je uiteindelijk naar huis gaat met een uitgewerkt doel, waarbij verborgen voordelen, valkuilen maar ook hulpbronnen en motivatie in kaart gebracht zijn. Je kunt dus zo aan de slag. Sterker nog; je kunt het niet meer uitstellen! - Marcelle

  Training 16 dec '16

 • Annuleren?
  De kleine lettertjes: annuleren kan tot 4 weken voor de training kosteloos.
  Tot 2 weken ervoor 50% annuleringskosten en daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht vanwege de locatie kosten, tenzij iemand je deelname over wil nemen.