• Hoe zet je zelfzorg óp je eigen agenda?

  Als pleasen je eerste natuur is en je normaal gezien eerst aan de ander denkt en dan pas aan jezelf, is zelfzorg essentieel.

  Waarom essentieel?

  Maar hóe doe je dat?

  Talloze trainingen en workshops nodigen je uit om vooral goed voor jezelf te zorgen, "Je weet dat het goed voor je is".
  Maar vaak zit het pleasen zo verankerd, gaat het zo vanzelf, dat zelfzorg alsnog na zo'n training of workshop niet écht blijft hangen. Het gevoel dat het belangrijk voor je is ebt weg en de dagelijkse dingen nemen je weer in beslag.

  Het doen zoals je het al deed is dan makkelijker, vertrouwder, veiliger.

  Want minder pleasen en meer zelfzorg betekent een verandering. Je omgeving zal opmerken dat je je anders gedraagt. "Oh, die zal wel weer een cursusje hebben gevolgd, moet ze zo nodig haar grenzen stellen."

  Waar ik je bij wil helpen en wat ik je wil leren is wat je nodig hebt om zelfzorg IN en OP je eigen agenda te zetten.

   

  VIDEO

  Aanmeldknop

   

  Kort lontje?
  Moe. Op. Uitgeput. Zo voel je je als het zorgen voor anderen jouw eigen behoeftes overstijgt. Je krijgt een kort lontje, je trekt je terug in jezelf, je voelt je niet lekker in je vel.

  Het signaal dat je OVER je eigen grenzen heen voor anderen bezig bent. Het signaal dat je te WEINIG met jouw eigen behoeftes doet.

  Ik spreek dagelijks mensen die hiermee rondlopen. Die ik leer wat nodig is om voor zichzelf te zorgen. Dat gun ik jou ook.

  Zodat jouw pleasen in balans raakt met zelfzorg. Zodat je niet opbrandt in je pogingen om het goed te doen voor anderen. Zodat je energie overhoudt om bezig te zijn met wat JIJ leuk vindt om te doen, dingen doen waar JIJ energie uit haalt.


  "Gedurende de afgelopen maanden ben ik echt gaan voelen dat mijn eigen behoeftes er mogen zijn, ik ernaar mag handelen en dat mijn 'zijn' niet afhankelijk is van hoe ik mij verhoud tot anderen, maar er gewoon mag zijn! Ik hoef geen rol meer te spelen, wat een verademing."


  "Maaike heeft me geleerd dat het bestaat om aansluiting met mezelf te hebben en trouw te zijn aan mezelf. In verbinding met jezelf, hoe belangrijk! Wat een ontdekking!"

   

  INTRO

   

  Hoe zet ik zelfzorg op mijn agenda - wat je leert in de workshop
  - We gaan de tijd nemen om te kijken naar wát jou ENERGIE geeft
  - Je bepaalt wie je in je omgeving om hulp kunt vragen om je zelfzorg uit te voeren
  - Je creeert de eerste voorwaarden voor je zelfzorg: wanneer wil ik het en hoelang
  - Je leert wat je binnenin jezelf nodig hebt om jezelf dit te gunnen

  Aan het eind van de workshop staat in je agenda wát je gaat doen, wanneer dat is en hoeveel tijd je daaraan wilt besteden. In de Facebookgroep die ik aan de workshop gekoppeld heb deel je met de groep hoe het is geweest, moedigen we je aan, kun je je vragen stellen of ervaringen delen.

   

  Praktisch
  Deze online workshop bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Zodat ik iedereen aandacht kan geven.

  Datum:
  Tijd: 14.00 - 16.00 uur

  Video opname: in het kader van de privacy zal ik geen opname maken van de workshop. Terugkijken kan dus niet, maar kun je er niet bij zijn en wil je dit wel graag dan kun je je via deze link aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe data.

   

  Voor wie is deze workshop?
  Voor mannen en vrouwen die